Giriş Yap

Şifremi Unuttum

Haber Detayı

YAZDAN KALMA BRONZLUĞUNUZU KORUMANIN YOLLARI
2023-11-03 16:34:23

Bronzlaşmak uğruna saatlerce güneşin altında ter dökmüşseniz aşağıdaki önerilerimizi dikkate alarak bronzluğunuzu kışa kadar koruyabilirsiniz!

  1. Bolca sebze, taze salata ve meyve tüketin: Örneğin, kayısı, havuç ve kırmızı biber uzmanların mutlaka “Yemek gerekir” dediği besinler. İçerdikleri beta-karoten cildin bronz tonunu muhafaza etmesini sağlıyor. Fındık, balık ya da kakaonun içinde bulunan bakır da metabolizmayı aktive ediyor. Ayrıca destek olarak alabileceğiniz özel vitamin kapsülleri de sadece hücreleri korumakla kalmıyor aynı zamanda içten bronzluğu da destekliyor.
  2. Bolca su depolayın: Günde en az iki litre su tüketimi kan dolaşımını harekete geçiriyor, ciltte daha fazla kan dolaştığında ise cildin rengi ortaya çıkıyor.
  3. Krem kullanın: Kremlenerek cildinizi nemlendirin. Cildinizin kurumasına izin verirseniz ölü deriniz pul pul olup dökülmeye başlar. Böylece bronzluğunuzu kaybedersiniz. Güneş sonrası losyonlar, vitamin maskeleri ve jojobalı vücut yağları vücudun nem ihtiyacını karşılamak için ideal.
  4. Alkolsüz temizleme ürünlerini tercih edin: Alkollü temizleme ürünleri yanmış cilde zarar verir. Bunun için alkolsüz temizleme ürünleriyle cildinizi yumuşak bir şekilde temizleyin.
  5. Duşta fazla kalmayın: Cildinizin kurumasına neden olacak sıcak ve uzun banyo ve duşlardan kaçının.